Γάμος με άρωμα Χριστουγέννων

Τα Χριστούγεννα είναι μία μεγάλη γιορτή. Είναι η περίοδος που την μοιραζόμαστε με την οικογένεια μας και τους φίλους μας.  Μήπως πήρατε την απόφαση να παντρευτείτε τις γιορτινές αυτές μέρες; Συγχαρητήρια! Εσείς αποφασίσατε να την κάνετε ακόμα μεγαλύτερη!  Τι καλύτερο υπάρχει από έναν γάμο στην περίοδο των Χριστουγέννων;

Όλα είναι στολισμένα, ο ενθουσιασμός των εορτών είναι διάχυτος στο αέρα και αν τα πράγματα πάνε καλά μπορεί ακόμα και να χιονίσει, έτσι για  να γίνει το σκηνικό του γάμου σας ακόμα πιο ιδιαίτερο.

Την περίοδο των Χριστουγέννων να θυμάστε ότι  η διακόσμηση υπάρχει παντού! Όπου και να κοιτάξετε θα δείτε χριστουγεννιάτικα στολίδια. Ακόμα και οι εκκλησίες είναι στολισμένες εκείνες τις ημέρες . Εσείς κρατήστε την κεντρική ιδέα και απλά προσθέστε τις δικές σας πινελιές. Βάλτε τα χρώματα που σας αρέσουν. Το κόκκινο και το πράσινο είναι τα φυσικά χρώματα των Χριστουγέννων. Μπορείτε να προσθέσετε πάνω σε αυτά το ασημί ,το λευκό του πάγου, το μπορντό  και να κάνετε μοναδικούς συνδυασμούς. Είναι μέρες γιορτινές και όλα επιτρέπονται. Προσπαθήστε να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα . Η υπερβολή αυτές τις ημέρες είναι must. Τολμήστε αυτό που σε άλλη χρονική περίοδο δεν θα μπορούσατε να επιλέξετε. Τα Χριστούγεννα είναι με το μέρος σας.

Προσκλητήριο

Ξεκινήστε από το προσκλητήριο που πρέπει να αντανακλά την ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων αλλά να μην παραπέμπει σε χριστουγεννιάτικη κάρτα. Το χαρτί θα πρέπει να είναι φίνο και λεπτό . Προσπαθήστε να αποφύγετε ένα διπλωμένο προσκλητήριο και επιλέξτε ένα μονόφυλλο που θα στολίσετε σε κάποιο σημείο του  με μία νιφάδα χιονιού ή με ένα κουκουνάρι. Μπορείτε εάν θέλετε να βάλετε και ένα μικρό χριστουγεννιάτικο στολίδι μέσα στον φάκελο ή να κάνετε ένα προσκλητήριο κύλινδρο και να το δέσετε με μία κορδέλα που στο τελείωμα της να έχει μία νιφάδα . Αυτό που πρέπει να φροντίσετε είναι να στείλετε τα προσκλητήρια τουλάχιστον 2 μήνες πριν το γάμο, έτσι ώστε να κάνουν οι καλεσμένοι σας το πρόγραμμά τους λόγω διακοπών.

Νυφικό

Τα χριστουγεννιάτικα νυφικά δεν είναι απαραίτητο να είναι διαφορετικά, αλλά είναι απαραίτητο να ξεχωρίζουν. Φροντίστε να φορέσετε αυτό το νυφικό που σας κολακεύει περισσότερο και στολίστε το με πολύτιμες καρφίτσες ή αγκράφες. Μία άλλη επιλογή είναι οι πολλές πούλιες και χάντρες που θυμίζουν χιόνι. Δώστε έμφαση στα αξεσουάρ σας φορώντας μία τιάρα ή πολύ ιδιαίτερα σκουλαρίκια. Μπορείτε να φορέσετε μία ωραία σατέν κόκκινη ζώνη στην μέση ή γιατί όχι μία κόκκινη κάπα πάνω από το νυφικό σας.

Διακόσμηση

Η διακόσμηση είναι απαραίτητη σε έναν Χριστουγεννιάτικο γάμο. Σκεφτείτε δημιουργικά και αξιοποιήστε ότι ήδη υπάρχει σαν στολισμός. Ίσως τα λουλούδια να είναι πιο ακριβά αυτήν την εποχή του έτους, αλλά υπάρχουν και άλλες επιλογές . Τι θα λέγατε για χριστουγεννιάτικα στολίδια με τα οποία μπορείτε να στολίσετε την εκκλησία ή όμορφα στεφάνια σε συνδυασμό με κεριά και χριστουγεννιάτικες κορδέλες  σαν στολισμό των τραπεζιών της δεξίωσης σας; Μία πολύ καλή ιδέα είναι να νοικιάσετε μία μηχανή χιονιού για να κάνετε την είσοδό ή την έξοδό σας από την εκκλησία ακόμα πιο εντυπωσιακή. Νιφάδες χιονιού επίσης μπορείτε να ρίξετε και επάνω στα τραπέζια της δεξίωσης.

Μουσική

Δώστε ιδιαίτερη έμφαση στην μουσική. Ακούστε πολλά χριστουγεννιάτικα τραγούδια και επιλέξτε εκείνα που ταιριάζουν στην διάθεση που θέλετε να δημιουργήσετε . Επίσης κομμάτια κλασικής μουσικής μπορούν να συνοδεύουν την είσοδό σας στην εκκλησία ή στον χώρο της δεξίωσης.

Τούρτα

Αφήσαμε την γαμήλια τούρτα για το τέλος. Μπορείτε να επιλέξετε μία παραδοσιακή κλιμακωτή τούρτα, ή μία τούρτα χριστουγεννιάτικο στολίδι, καθώς επίσης μία τούρτα που να θυμίζει χριστουγεννιάτικα δώρα. Μία γέμιση από πάστα αμυγδάλου είναι η κατάλληλη επιλογή αν και όπως έχουμε ξαναπεί μέσα στο χειμώνα οι γεύσεις γίνονται πιο πλούσιες.

Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και δημιουργείστε αυτό ακριβώς που ονειρεύεστε. Να είστε σίγουροι ότι θα μιλάνε για τον γάμος για πολλά πολλά χρόνια.

Photos

www.apollo.imagizing.com

www.partypop.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...