Για να μην “έχετε” παράπονα

Ως γνωστόν, βασικός στόχος για την τελετή του γάμου σας είναι να πάνε όλα τέλεια και οι πάντες να μείνουν ευχαριστημένοι. Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε το ζευγάρι είναι να γίνει ο γάμος τους αντικείμενο γκρίνιας, από συγγενείς και φίλους, για τα επόμενα δέκα χρόνια. Εάν, λοιπόν, δεν θέλετε να ψιθυρίζουν πίσω από την πλάτη σας για το πώς θα έπρεπε να γίνουν τα πράγματα, δώστε προσοχή στα παρακάτω. Διότι, θα σας αποκαλύψω ποιοι είναι οι τέσσερις βασικότεροι λόγοι που καθιστούν ένα γάμο «παράδειγμα προς αποφυγή» ή καλύτερα, τι προκαλεί την περισσότερη γκρίνια στους καλεσμένους, σύμφωνα με μαρτυρίες.

1.Το χρονικό διάστημα μεταξύ της τελετής και της δεξίωσης.

Εάν ο χώρος της δεξίωσης είναι μακριά από την εκκλησία, καλό είναι να υπάρχει περιθώριο, ώστε οι καλεσμένοι να φτάσουν έγκαιρα. Σε διαφορετική περίπτωση όμως, αποφύγετε να κάνετε το συνηθισμένο, δηλαδή να ξοδέψετε άπειρες ώρες για τους χαιρετισμούς στην εκκλησία και τη φωτογράφηση. Υπάρχει το ενδεχόμενο να έχουν φτάσει η καλεσμένοι και να αναρωτιούνται που χαθήκατε.

Μια λύση είναι να χαιρετήσετε τους καλεσμένους μια και καλή στο χώρο της δεξίωσης. Τελευταία, όλο και πιο πολλά ζευγάρια αποφεύγουν τις πολύωρες χαιρετούρες στην εκκλησία που προκαλούν συνωστισμό και καθυστερήσεις. Επίσης, ζητήστε από τους υπεύθυνους του catering να προσφέρουν κάποιο σνακ ή ποτό στους καλεσμένους, ώστε να τους κρατήσουν απασχολημένους.

2.Όταν δεν υπάρχουν ακριβείς οδηγίες για τον χώρο της δεξίωσης

Αν ο χώρος της δεξίωσης είναι κάποιο κέντρο στην πόλη (πράγμα όλο και σπανιότερο τελευταία), τότε δεν χρειάζονται οδηγίες. Αν όμως πρόκειται για κάποιο κτήμα εκτός πόλης, τότε καλό είναι με την πρόσκληση να στείλετε και κάποιο χάρτη, σε συνεργασία με τον διοργανωτή του γάμου σας ή με το κτήμα, με ακριβείς οδηγίες για το πώς να φτάσουν εκεί. Πολλά κτήματα είναι λίγο δύσκολο να τα βρει κανείς, και όπως είναι φυσικό αυτό έχει ως αποτέλεσμα δυσαρέσκεια και γκρίνια. Καλό είναι να έχετε σημειωμένο και τον χρόνο που θα χρειαστεί για να φτάσουν στον χώρο δεξίωσης. Μην ξεχνάτε, όσο περισσότερες λεπτομέρειες στις οδηγίες τόσο λιγότερη μουρμούρα.

3.Το τραπέζι της δεξίωσης

Εδώ θα πρέπει να βάλετε τα δυνατά σας. Δεν υπάρχει πιο δυσάρεστη κατάσταση από το να πρέπει να υποστείς για αρκετές ώρες ανθρώπους που δεν συμπαθείς. Αν συμβεί αυτό, να θυμάστε, οι καλεσμένοι σας θα είναι αμείλικτοι. Για να το αποφύγετε, προσπαθήστε να βάλετε μαζί ανθρώπους που γνωρίζονται ή τουλάχιστον προσπαθήστε να ταιριάξετε κάποιους. Χρησιμοποιείστε τη φαντασία σας και αφιερώστε όσο χρόνο χρειαστεί, ούτως ώστε οι καλεσμένοι σας να αισθανθούν άνετα και ευχάριστα. Αν είναι ικανοποιημένοι από τους συνδαιτυμόνες τους μόνο καλά λόγια θα έχουν να πουν.

4.Η μουσική (συμβιβαστείτε!)

Αυτή είναι μια λέξη που σπάνια θα ακούσετε από μένα, όμως ,όσον αφορά τη μουσική, πιστέψτε με σας το συνιστώ. Εσείς μπορεί να τρελαίνεστε για Pink martini και να τους θεωρείτε τέλειους για γάμο (και πράγματι είναι!) η γιαγιά σας όμως δεν νομίζω να συμφωνήσει. Έτυχα σε γάμο όπου το ζευγάρι, αρκετά μοντέρνο θα έλεγα, δεν είχε στη λίστα το «σήμερα γάμος γίνεται» και η μητέρα της νύφης ακόμη της το κοπανάει. Δυστυχώς, στο γάμο θα πρέπει να ικανοποιήσουμε όλα τα γούστα, ή τουλάχιστον όσο περισσότερα γίνεται. Προσπαθήστε να έχετε μια ποικιλία, λίγο απ’ όλα που λέμε, ώστε να διασκεδάσουν όλοι και να μείνουν ευχαριστημένοι. Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι το ιδανικό είναι να τους έχετε όλους όρθιους στην πίστα μέχρι το ξημέρωμα.

Η αλήθεια είναι πως θα ήταν ουτοπικό να πάνε τα πάντα τέλεια σε έναν γάμο. Πολλές φορές, ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, οι γκρίνιες υπάρχουν. Το βασικό είναι να έχετε υπό έλεγχο τα πιο σημαντικά, ή τουλάχιστον να επωφεληθείτε από την εμπειρία των άλλων και να αποφύγετε λάθη που γίνονται συχνά.

Photos: www.stylemepretty.com, www.100layercake.com, www.greenweddingshoes.com, www.cecinewyork.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...