Κάντε μόνοι σας τον στολισμό της εκκλησίας

Ο στολισμός της εκκλησίας μπορεί να ακούγεται κάτι πολύ δύσκολο, όμως στην πραγματικότητα με λίγη παραπάνω προσπάθεια, έναν καλό συντονισμό και κάποια σημαντική βοήθεια από ανθρώπους που εμπιστεύεστε,  μπορεί να γίνει διασκέδαση και να σας γλυτώσει και από ένα σεβαστό ποσό χρημάτων.

Εμείς  θα σας δώσουμε κάποιες χρήσιμες συμβουλές για να εξοικονομήσετε χρήματα από τον στολισμό σας. Να θυμάστε ότι αυτήν την περίοδο ευνοούνται οι απλές και εύκολες επιλογές.

Βασικά προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε  λουλούδια που είναι στην εποχή τους. Προσθέστε άφθονο πράσινο στον στολισμό σας. Κοστίζει πολύ λιγότερο και είναι πολύ εντυπωσιακό. Χρησιμοποιήστε φρούτα ή λαχανικά της εποχής. Ναι, καλά διαβάσατε!

Αγκινάρες, πράσινα ή κόκκινα μήλα, αχλάδια, πορτοκάλια, λεμόνια, λωτοί έχουν την τιμητική τους. Αντί να τα βάλετε στην κουζίνα σας, στολίστε τα. Είναι όμορφα από μόνα τους και γεμίζουν μία σύνθεση. Προσθέτοντας και κάποια λουλούδια αν θέλετε, έχετε ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

Τρέξτε στην πλησιέστερη λαϊκή αγορά,  βάλτε την φαντασία σας να δουλέψει και δημιουργήστε . Μπορείτε να αγοράσετε δοκιμαστικά κάποια φρούτα και λαχανικά, μέχρι να βρείτε αυτό που ταιριάζει για τον δικό σας στολισμό.

Αν έχετε κοντά σας κάποιο θερμοκήπιο περάστε μια βόλτα και από εκεί. Θα βρείτε λουλούδια και μικρά  δενδράκια  σε γλάστρες. Στολίζετε τις μικρές γλάστρες με τούλια σε χρώματα που σας αρέσουν και τις μεταφέρετε στην εκκλησία. Έτσι  θα σας μείνουν και μετά το γάμο. Μπορείτε να τις χαρίσετε στους καλεσμένους σας στο τέλος της δεξίωσης για να σας θυμούνται  ή να στολίσετε το νέο σας σπιτικό. Τέλεια!

Τα τούλια και οι γάζες μπορούν να στολίσουν και από μόνα τους τον χώρο. Φτιάχνετε διάφορα σχέδια (φιόγκους ή τα τυλίγετε  γύρω από στύλους)  και στολίζετε  την είσοδο της εκκλησίας, αλλά και τα πασαλάκια του διαδρόμου μέχρι το ιερό.

Επίσης μπορείτε να πάρετε μεγάλες γυάλες και να τις γεμίσετε με χρωματιστό ύφασμα και ίσως και κάποια φωτάκια στο εσωτερικό τους ανάλογα με την ώρα της τελετής.

Φαναράκια μικρά, μεγάλα σε διάφορα μεγέθη και σχέδια, στολισμένα με κορδελίτσες ανέμελες να πέφτουν στο πλάι τους και στοιβαγμένα πολλά μαζί σε κεντρικά σημεία,  όπως της εισόδου ή του διαδρόμου, δίνουν μια ρομαντική διάθεση.

Μια τελευταία επιλογή είναι τα faux λουλούδια. Δεν συγκρίνονται βέβαια με τα αληθινά, αλλά μπορούν να βγάλουν ένα ωραίo αποτέλεσμα ειδικά αν είναι καλής ποιότητας.

Αυτό που συμβουλεύω πάντα τα ζευγάρια είναι να χρησιμοποιούν όλον τον στολισμό της εκκλησιάς και στην δεξίωση και απλά να προσθέτουν ότι επιπλέον χρειάζεται.

Σκεφτείτε την λύση μήπως μοιραστείτε τα έξοδα του στολισμού με το ζευγάρι που θα κάνει το γάμο του πριν ή μετά από εσάς στην ίδια εκκλησία. Δεν συνηθίζεται ακόμα βέβαια, αλλά κάποιος πρέπει να κάνει την αρχή.

Όσο για την μεταφορά όλο και κάποιος συγγενής ή καλός φίλος θα βρεθεί να την αναλάβει. Έτσι θα νιώσει και πιο σημαντικός στον γάμο σας.

Photos

www.decor.lux-interior.com

www.italianlakeswedding.com

www.projectwedding.com

www.polyvore.com

www.weddingflowers.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...