Λουλουδάκια …..και άλλα

Εντάξει το ξέρω, πολλά λουλουδάκια τώρα τελευταία, αλλά το λέει και το τραγούδι, “τώρα που είναι άνοιξη και τα λουλούδια ανθίζουν”. Έτσι και εγώ, αποφάσισα να σας δείξω και άλλα λουλούδια ανθισμένα, που μπορείτε να φτιάξετε πολύ, μα πάρα πολύ εύκολα και να στολίσετε  σχεδόν τα πάντα. Να εξηγηθώ. Όταν λέω τα πάντα, εννοώ το σπίτι σας, δηλ. το δωμάτιό σας, το σαλόνι σας, την κουζίνα σας και μετά συνεχίζουμε, την εκκλησία, τον χώρο της δεξίωσης και ότι άλλο σας έρθει στο νου. Γιατί είναι εύκολα, γρήγορα και ταιριάζουν παντού. Εσείς αποφασίζετε  για το μέγεθος και για το χρώμα.

Βήμα 1

Τα υλικά που χρειαζόμαστε είναι απλά. Χαρτί, που θα προμηθευτείτε από τα βιβλιοπωλεία ή από είδη συσκευασίας. Φροντίστε να είναι λεπτό για να μπορείτε να το διπλώνετε εύκολα. Τώρα, αν θέλετε να φτιάξετε την συγκεκριμένη μπάλα, θα χρειαστείτε περίπου 75 φύλλα χαρτιού. Αν όμως θέλετε να μην κάνετε μπάλες, αλλά απλά λουλουδάκια, θα πάρετε ανάλογα με τα κομμάτια που θέλετε να φτιάξετε.

Τα υπόλοιπα υλικά μας είναι σύρμα λεπτό, κόπτης σύρματος και μπάλες από φελιζόλ για να καρφώσετε τα λουλουδάκια σας.

Βήμα 2

Αρχίστε να διπλώνετε τα χαρτιά σε στυλ φυσαρμόνικας. Μην το κάνετε ένα-ένα θα χάσετε χρόνο. Μπορείτε να βάλετε 4-5 μαζί και μετά τα ξεχωρίζετε.

Βήμα 3

Τυλίξτε σύρμα γύρω από την μέση του χαρτιού που έχετε διπλώσει. Φροντίστε να μην το κόψετε ακριβώς στην άκρη αλλά να αφήσετε περιθώριο για να μπήξετε μέσα στο φελιζόλ.

Βήμα 4

Λοιπόν, αφού έχετε δέσει την μέση με σύρμα, αρχίστε να ανοίγετε τα κομμάτια από δεξιά και αριστερά.

Βήμα 5

Το κάθε κομμάτι που θα κάνετε, τοποθετήστε το στην μπάλα από φελιζόλ και συνεχίστε να κάνετε και άλλα μέχρι να την γεμίσετε και να νιώσετε ικανοποιημένοι.

Λοιπόν εδώ έχω την δική μου εκδοχή η οποία είναι πιο απλή και εύκολη.

Έκανα  αρκετά σκέτα λουλουδάκια και μετά τα έπιασα 3-4 έτσι ώστε να φαίνονται πιο πλούσια.  Άφησα μεγάλες κορδέλες να κρέμονται για να μπορώ να τα δέσω όπου θέλω. Μια χαρά!

Photos: www.projectwedding.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...