Ο χώρος που θα κάνετε την δεξίωση του γάμου σας, είναι ένα θέμα που θέλει λίγο ψάξιμο παραπάνω. Θα μου πείτε, δεν θέλει το νυφικό, τα προσκλητήρια, οι μπομπονιέρες, ο στολισμός; Ναι θέλουν και αυτά, απλά ο χώρος της δεξίωσης είναι το αποτέλεσμα και ο επίλογος όλης αυτής της διαδικασίας.

Σαν επίλογος επιβάλλεται να είναι συγκλονιστικός και αξέχαστος.

Στον χώρο της δεξίωσης γίνεται το μεγάλο γλέντι. Εκεί ουσιαστικά μοιράζεστε και την χαρά σας, με οικογένεια, συγγενείς και φίλους. Είστε χαλαρωμένοι πλέον και στην ουσία  απολαμβάνετε όλο αυτό που προσπαθούσατε να δημιουργήστε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα πριν.
Δυστυχώς για τα  περισσότερα ζευγάρια, συνήθως υπάρχουν και κάποιοι οικονομικοί περιορισμοί. Ο χώρος έχει το πιο ακριβό κόστος σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα που αφορούν το γάμο. Πρέπει να ξέρεις από την αρχή κάποια πράγματα έτσι ώστε η επιλογή που θα κάνεις να είναι πετυχημένη.

Αρχικά, πρέπει να κάνετε μια γενική λίστα καλεσμένων για να ξέρετε περίπου πόσα άτομα θα παραβρίσκονται στην δεξίωση. Με βάση αυτό το δεδομένο προσπαθήστε να προσδιορίσετε περίπου, σε τι τιμή κατά άτομο μπορείτε να ανταποκριθείτε και ξεκινήστε να ψάχνετε για τον χώρο της δεξίωσης σας.

Κάντε μία λίστα με όλα όσα θέλετε να ρωτήσετε. Καλέστε όλους τους  χώρους  δεξιώσεων που σας ενδιαφέρουν αρκετό καιρό πριν.  Ζητήστε από  τους  υπεύθυνους να σας στείλουν την προσφορά τους και όλα όσα συμπεριλαμβάνονται μέσα σε αυτήν. Ζητήστε φωτογραφίες από άλλες δεξιώσεις, έτσι ώστε να έχετε μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα. Ρωτήστε να μάθετε για το ωράριο της μουσικής, και μέχρι ποια ώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον χώρο (πολλοί χώροι δεξιώσεων βάζουν ένα συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο στο ωράριο). Εσείς προσπαθήστε να βρείτε κάποιον που να μην έχει περιορισμό, έτσι ώστε να μην είστε αναγκασμένοι να φύγετε πάνω στην ώρα που αρχίζει το γλέντι.

Προχωρήστε στο πρώτο ραντεβού για να δείτε τον χώρο από κοντά.

Ελέγξτε το χώρο του πάρκινγκ και τις τουαλέτες σε τι κατάσταση βρίσκονται και αν καλύπτουν τον αριθμό των καλεσμένων σας. Βεβαιωθείτε ότι θα υπάρχει φροντίδα καθαριότητας τους, σε όλη την διάρκεια της δεξίωσης.

Ρωτήστε για την επιπλέον ποσότητα του φαγητού, που συνήθως υπάρχει, για να καλυφθούν κάποιοι καλεσμένοι της τελευταίας στιγμής. Ζητήστε να δείτε τα τραπεζομάντηλα και τα σετ σερβιρίσματος.

Μάθετε για τον τρόπο πληρωμής τους. Είναι βασικό να μπορεί να υπάρχει μια ελαστικότητα σε αυτό το κομμάτι.

Πολλές φορές κάποιοι καλεσμένοι, ακυρώνουν τελευταία στιγμή και είναι κρίμα να επιβαρυνθείτε με το κόστος τους. Όσο πιο αργά δώσετε τον τελικό αριθμό ατόμων τόσο το καλύτερο για εσάς από κοντά.

Προσέξτε τις λεπτομέρειες. Επιβεβαιώστε ότι όλα όσα σας έχουν πει συμπεριλαμβάνονται στην τιμή (παρκαδόροι, σερβιτόροι,W.C.Personnel, στολισμός). Είστε έτοιμοι!

Μπορείτε να προχωρήσετε στην κράτηση του χώρου, δίνοντας μία προκαταβολή.

Τώρα έχετε το αρχικό σας πλάνο, για να αρχίσετε να προσθέτετε ένα ένα τα κομμάτια μέσα σε αυτό.

photos

www.greenweddingshoes.com

www.etsy.com

www.thankyou.ws

www.zenadiadesign.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...