Πέπλο μυστηρίου

Γάμος χωρίς πέπλο γίνεται; Δεν γίνεται. Το γαμήλιο πέπλο σας  είναι αναπόσπαστο κομμάτι της αγοράς του νυφικού σας.
Είναι ένα έθιμο που κρατάει εδώ και  πάρα  πολλά χρόνια.

Αρχικά έπρεπε το πρόσωπο της νύφης να είναι κρυμμένο ,  μέχρι την στιγμή που θα εμφανιζόταν μπροστά  στον γαμπρό.

Τώρα πια αυτό είναι το τελευταίο πράγμα στο μυαλό της νύφης του σήμερα, η οποία  φοράει το πέπλο ως αξεσουάρ ενός υπέροχου νυφικού.

Έχοντας περάσει ώρες συζητήσεων για το πιο πέπλο ταιριάζει  στο κάθε νυφικό,  είναι μάλλον απογοητευτικό να συνειδητοποιήσει μία νύφη ότι το  πέπλο θα χρησιμοποιηθεί μόνο για λίγα λεπτά.  Πάντως οφείλουμε να ομολογήσουμε,  ότι το πέπλο είναι αυτό που δίνει ένα μυστήριο στην νύφη και αυτός είναι και ο λόγος που το διατηρούμε ακόμα. Είναι μία τελετή αποκάλυψης, με το πέπλο να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο για εκείνα τα πρώτα συγκλονιστικά δευτερόλεπτα που η νύφη σμίγει με τον γαμπρό για οδηγηθούν μέσα στην εκκλησία.  Μόλις σηκώσει το πέπλο, τα μάτια όλων πέφτουν στο λαμπερό πρόσωπο της.

Όπως  υπάρχουν πολλά στυλ  νυφικών, υπάρχουν και  πολλοί διαφορετικοί τύποι  πέπλου..

Πάμε να δούμε τρία βασικά είδη, να ξέρετε  όμως υπάρχουν πλέον χιλιάδες  παραλλαγές τους.
Ξεκινάμε με το απλό, κλασικό, μακρύ πέπλο. Συνήθως είναι  ημιδιάφανο, με λίγα ή πολλά κεντήματα. Αυτό το  πέπλο το στερεώνουμε στα μαλλιά, έχει πολλά επίπεδα  και το μπροστινό κομμάτι πέφτει στο πρόσωπο της νύφης . Είναι βασικό να είναι ελαφρύ για να την διευκολύνει στην κίνηση και να μην  την επιβαρύνει.

Στην συνέχεια περνάμε  στο ισπανικό στυλ πέπλου. Είναι διαφορετικό γιατί πλαισιώνει το πρόσωπο της νύφης, χωρίς να το καλύπτει. Συνήθως είναι στολισμένο με πολλές  ωραίες δαντέλες και είναι και αυτό μακρύ.

Αφήνουμε για το τέλος το  μίνι πέπλο που φτάνει μέχρι την μέση της πλάτης. Αυτό το πέπλο τις περισσότερες φορές δεν είναι πολυεπίπεδο  και έτσι δίνει μία μοναδική εμφάνιση. Είναι μικρότερο και χαριτωμένο, πιο αέρινο και δεν εμποδίζει την νύφη στις κινήσεις της. Συνήθως καλύπτει το πρόσωπο χωρίς να είναι απαραίτητο.

Να θυμάστε ότι το πέπλο σας πρέπει να συμπληρώνει το νυφικό σας και όχι το αντίστροφο.

Πρώτα αγοράζετε το νυφικό  σας και μετά το πέπλο που θα το συνοδεύει.

Photos:

www.weddinginspirasi.com

www.weddinginspirassi.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...