Πρόσκληση σε γάμο

Ένα ακόμη θέμα για το οποίο πολλά ζευγάρια μου ζήτησαν να γράψω είναι τα προσκλητήρια. Πολλά πράγματα σχετικά με τα προσκλητήρια θεωρούνται αυτονόητα, εντούτοις, δεδομένου του άγχους και του όγκου των λεπτομερειών που έχει να φροντίσει το ζευγάρι, σκέφτηκα γιατί να μην σας δώσω μερικά tips ώστε να αποφύγετε τυχόν παραβλέψεις;

Αρκετά λάθη σχετίζονται με τη τύπωση των προσκλητηρίων, και δεν μιλάμε μόνο  για την περίπτωση που μπορεί να τυπωθούν λίγα, αλλά και το αντίθετο.

Ας ξεκινήσουμε από την δεύτερη περίπτωση, μιας που οι περισσότεροι δεν φαντάζονται ότι μπορεί να την πατήσουν τυπώνοντας πολλά, υπερβολικά πολλά κάποιες φορές, προσκλητήρια. Τι θα πρέπει να προσέξετε λοιπόν. Φυσικά, ας ξεκαθαρίσουμε ότι εάν συνεργάζεστε με κάποιον καλό τυπογράφο, το πιθανότερο είναι να μην αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα, δεδομένου ότι οι περισσότεροι ελέγχουν μαζί σας τον αριθμό των καλεσμένων. Σε περίπτωση όμως που η παραγγελία σας γίνει μέσω internet καλά θα κάνετε να βεβαιωθείτε ότι δεν θα τυπώσετε ένα προσκλητήριο ανά καλεσμένο. Μπορεί αυτό να ακούγεται σαν ‘κοινή λογική’, όμως σαν πληροφορώ ότι, καθώς τα πάντα σε έναν γάμο σχετίζονται με ‘ανά προσκεκλημένο’ παραγγελία, το μενού, οι θέσεις, οι μπομπονιέρες, είναι πολύ πιθανό να μπερδευτείτε και με τα προσκλητήρια και να καταλήξετε με 200 προσκλητήρια για 200 καλεσμένους!

Θυμηθείτε λοιπόν ότι κάποιοι από τους καλεσμένους σας είναι ζευγάρια ή οικογένειες. Υπολογίστε, χονδρικά, ότι τα προσκλητήρια θα αντιστοιχούν περίπου στο 65-70%  των προσκεκλημένων, μαζί με τα extras, φυσικά. Ένα καλό σημείο εκκίνησης, που ελπίζω να σας διευκολύνει, είναι να πάρετε την λίστα σας και να ξεχωρίσετε τις οικογένειες από τους singles.

Η πρώτη περίπτωση, δηλαδή να είναι λιγότερα τα προσκλητήρια, είναι πιο συνηθισμένη. Θα μου πείτε δεν χάλασε ο κόσμος, απλώς ξανατυπώνουμε λίγο περισσότερα. Κι όμως, πολλές φορές αυτό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα, κυρίως στη τσέπη σας. Συνήθως η επαναληπτική παραγγελία κοστίζει περισσότερο, ειδικά όταν πρόκειται για λίγα κομμάτια. Άλλωστε, σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει ένας minimum αριθμός εκτυπώσεων και, για δέκα προσκλητήρια που παραλείψατε να τυπώσετε, στο τέλος να βρεθείτε με πολύ περισσότερα! Για να μην έχετε λοιπόν απρόοπτα τελευταία στιγμή, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει καλά τον κατάλογο των προσκεκλημένων σας και σε αυτό το νούμερο προσθέστε ένα 15%.

Γιατί 15% επιπλέον; Γιατί θα πρέπει να λάβετε υπόψη τα ακόλουθα:

+1 το προσκλητήριο που θα κρατήσετε για σας,

+2 με 4 τα προσκλητήρια που θα κρατήσουν οι γονείς σας και τα αδέρφια σας,

+1 το προσκλητήριο για τον φωτογράφο,

+3 με 5 προσκλητήρια για φίλους που ενδεχομένως ξεχάσατε ή που αποφασίσατε να καλέσετε τελευταία στιγμή,

+3 με 5 προσκλητήρια για να αντικαταστήσετε κάποια που ενδεχομένως χαθούν στο ταχυδρομείο.

Το σημαντικό είναι να είστε πάντα εντός προϋπολογισμού, και αυτό συνήθως το πετυχαίνουμε με καλό συντονισμό και λεπτομερή οργάνωση. Μην ξεχνάτε ότι είμαι πάντα εδώ για να σας βοηθήσω αλλά και για να ακούσω τις ιδέες σας.

Thanks for photos: www.stylemepretty.com, www.cecinewyork.com, www.everylastdetail.com, www.bridalquide.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...