Συμβουλές για μια πετυχημένη δεξίωση

Εάν έχετε αποφασίσει να κάνετε δεξίωση μετά την τελετή του γάμου σας τότε θα πρέπει να προσέξετε πολύ τις θέσεις στο τραπέζι. Κάτι που φαινομενικά είναι τόσο απλό μπορεί να μετατραπεί σε πονοκέφαλο, εάν δεν δώσετε βάση σε λεπτομέρειες σχετικές με τους καλεσμένους και τις μεταξύ τους σχέσεις, ώστε να αποφύγετε τυχόν διαμάχες.

Εμείς σας δίνουμε μερικές συμβουλές για εύκολα ξεμπερδέματα…

Το ίδιο το ζευγάρι θα πρέπει να το οργανώσει

Κανείς άλλος δεν είναι πιο κατάλληλος από εσάς τους ίδιους για να αποφασίσει ποια είναι η καλύτερη θέση για τον κάθε καλεσμένο. Οι γονείς σας μπορούν να βοηθήσουν σε ότι αφορά τους συγγενείς και τους οικογενειακούς φίλους. Να έχετε πάντα στο μυαλό σας ότι οι καλεσμένοι σας έρχονται για να σας τιμήσουν, και εσείς καλό θα είναι να τους ευχαριστήσετε όσο γίνεται περισσότερο.

Αρχίστε να προγραμματίζετε τις θέσεις στο τραπέζι περίπου είκοσι μέρες πριν το γάμο

Και πιο νωρίς θα πρότεινα εγώ, αλλά συνήθως τότε έχετε απάντηση από όλους  για το αν θα παρευρεθούν. Μόλις έχετε στα χέρια σας την μαγική λίστα θα την δώσετε στο catering, που έχει αναλάβει την διοργάνωση, και μαζί θα κάνετε έναν τελευταίο έλεγχο. Μην ξεχάσετε δύο μέρες πριν το γάμο να ρίξετε μια τελευταία ματιά για τους …αργοπορημένους που καθυστέρησαν να δηλώσουν παρουσία.

Μην αποκαλύψετε σε κανέναν τη θέση του στο τραπέζι πριν από το γάμο

Η ερώτηση «με ποιόν με έβαλες» είναι εξαιρετικά συνηθισμένη και ξεκινά σχεδόν ένα μήνα πριν από το γάμο. Πείτε τους ότι δεν έχετε αποφασίσει ακόμη! Διαφορετικά θα σας τρελάνουν με υποδείξεις και στο τέλος κανείς δεν θα μείνει ευχαριστημένος.

Προσπαθήστε να βάλετε μαζί τις οικογένειες που έχουν παιδιά

Με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά δεν θα βαρεθούν και οι μαμάδες θα μπορέσουν να κάνουν βάρδιες για να τα ελέγχουν και ίσως καταφέρουν έτσι, εναλλάξ, να ρίξουν κανένα χορό στην πίστα, χωρίς το παιδάκι τους να τρέχει από πίσω και να τραβάει τη φούστα!

Βάλτε τους singles στο ίδιο τραπέζι

Βασικό, μήπως και μ’ αυτόν τον τρόπο βοηθήσετε να ακολουθήσουν και άλλοι γάμοι μετά τον δικό σας!!!

photos

www.stylemepretty.com

www.weddingbee.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...