Η σωστή ημερομηνία για έναν τέλειο γάμο

Το αποφασίσατε! Παντρεύεστε.

Ναι, αλλά πότε; Μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις που πρέπει να πάρετε σαν  ζευγάρι, είναι να επιλέξετε  την σωστή ημερομηνία για τον γάμο σας.

Κάτι τέτοιο συνήθως ακούγεται απλό, για κάποιον ο οποίος δεν είναι άμεσα ενδιαφερόμενος, αλλά για το ίδιο το ζευγάρι είναι αρκετά πολύπλοκο και σύνθετο.

Ένας γάμος χρειάζεται αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα για να σχεδιαστεί, αλλά από την άλλη δεν πρέπει να υπάρχει και μεγάλη απόσταση  από την ημέρα της απόφασής σας.

Εσείς θέλετε μια ημέρα και την εποχή του χρόνου που θα μπορούν όλοι οι δικοί σας άνθρωποι να είναι εκεί.

Ας δούμε λοιπόν παρακάτω  μερικά σημαντικά πράγματα που πρέπει να εξετάσετε για να αποφασίσετε  για την σωστή ημερομηνία της μεγαλύτερης μέρας της ζωής σας.

Αρχικά εξετάστε το έτος

Σκεφτείτε τα χρονικά περιθώρια μέσα στα οποία θα πρέπει να οργανώσετε τον γάμο σας.

Σε περίπτωση που πρέπει να φτιάξετε το  νέο σας σπίτι ταυτόχρονα, αυτό θα χρειαστεί ένα αρκετό μεγάλο χρονικό διάστημα μαζί  με την οργάνωση του γάμου σας. Κάτι τέτοιο χρειάζεται τουλάχιστον να το αποφασίσετε  ένα χρόνο πριν.

Αν είστε έτοιμοι να παντρευτείτε  τώρα και δεν χρειάζεται πολύς  χρόνος σχεδιασμού, εξετάστε  τις ημερομηνίες μεταξύ τριών μηνών και ενός έτους από σήμερα. Αυτό θα σας δώσει κάποια περιθώρια αναπνοής, χωρίς να νιώσετε ότι ο γάμος σας  είναι πολύ  μακριά.

Εξετάστε το πρόγραμμά το δικό σας αλλά και της οικογενείας  ή των φίλων σας.

Πριν αποφασίσετε ποιο στυλ  γάμου θέλετε να ακολουθήσετε, σκεφτείτε τι έχετε να περιμένετε τους επόμενους μήνες. Μήπως είναι μία νέα θέση εργασίας , ένα πτυχίο που περιμένετε να πάρετε ή ένας γάμος-βάπτιση κάποιου δικούς σας?

Μήπως κάποιος αγαπημένος φίλος ή συγγενής λείπει στο εξωτερικό και θα μπορεί να παραβρίσκεται στο γάμο σας συγκεκριμένη ημερομηνία?

Συζητήστε το θέμα αυτό με τους ανθρώπους που θεωρείτε πολύ σημαντικούς και θα θέλατε οπωσδήποτε να βρίσκονται δίπλα σας εκείνη την ημέρα.

Σημαντική επίσης είναι και η γνώμη των κουμπάρων και κατά πόσο μπορούν να είναι συνεπής στην ημερομηνία που εσείς θα επιλέξετε.

Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να αποφύγετε τις στεναχώριες της τελευταίας στιγμής για κάποιον  που αγαπάτε πολύ και δεν θα μπορεί να είναι κοντά σας.

Εξετάστε την εποχή

Τώρα, σκεφτείτε το ύφος του γάμου που θα θέλατε να κάνετε.

Θέλετε έναν γάμο με πάρα πολλούς καλεσμένους σε μεγάλη εκκλησία και δεξίωση σε κάποιον ονομαστό χώρο σε κεντρικό σημείο της πόλης?

Θέλετε να γίνει ο γάμος σας σε κάποιο ξωκλήσι,  με μετρημένους αγαπημένους δικούς σας ανθρώπους ή μήπως έχετε σκοπό να τον κάνετε κάπου δίπλα στην θάλασσα?

Μόλις το αποφασίσετε αυτό, τότε  μπορείτε να επιλέξετε ποια εποχή θα θέλατε να κάνετε  τον γάμο σας. Σιγουρευτείτε ότι έχετε λάβει  υπόψη σας τις προϋποθέσεις  διευκόλυνσης των καλεσμένων σας. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να τους υποβάλετε σε διαδικασίες ακραίων καιρικών συνθηκών, ούτε μεγάλων αποστάσεων από την τελετή στην δεξίωση, αλλά ούτε και μεγάλου χρόνου αναμονής στην εκκλησία περιμένοντας να τελειώσουν 2-3 γάμοι πριν από τον δικό σας.

Τέλος εξετάστε την  Ημέρα της Εβδομάδας

Σκεφτείτε ποια είναι η  ημέρα της εβδομάδας που θέλετε.

Αν περιμένετε κόσμο από μακριά η καλύτερη ημέρα είναι το Σάββατο. Αυτό θα  δώσει το περιθώριο στους καλεσμένους σας να ταξιδέψουν άνετα. Ωστόσο, επειδή τα Σάββατα είναι δημοφιλείς, θα πρέπει  να  το φροντίστε έγκαιρα και επίσης να σκεφτείτε και την διαμονή του κόσμου που θα ταξιδέψει για εσάς.

Η  Παρασκευή είναι  μία καλή επιλογή.  Βρίσκετε πιο εύκολα την ώρα που θα επιλέξετε στην εκκλησία και τον χώρο της δεξίωσης σας σε καλύτερη τιμή. Η Κυριακή είναι μία μέρα που μπορεί να γίνει μεσημέρι το μυστήριο και έτσι θα έχετε στην διάθεση σας περισσότερο χρόνο τους καλεσμένους σας. Μία άλλη επιλογή είναι οι καθημερινές. Θα είστε σίγουροι ότι θα υπάρχει μόνο ο δικός σας γάμος.

Μην ξεχάσετε να λάβετε υπόψη σας κάποια σημαντικά γεγονότα όπως εκλογές, κάποιο μεγάλο αγώνα ποδοσφαίρου,  μήνες διακοπών που όλοι λείπουν. Φροντίστε να ενημερωθείτε έγκαιρα πάνω σε τέτοια θέματα έτσι ώστε να μην έχετε μεγάλες απώλειες.

Και αφού έχετε αποφασίσει για την  ημερομηνία, θυμηθείτε, μέχρι να τυπώσετε τις προσκλήσεις, μπορείτε να την αλλάξετε  όποτε θέλετε!

photos:

www.kissthegroom.com

www.100layercake.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...