Τάσεις γάμου για το 2011

Μια  από τις κορυφαίες τάσεις του γάμου για το προσεχές έτος, είναι οι γάμοι σε στυλ vintage και ρετρό, εμπνευσμένοι από το παρελθόν αλλά με σύγχρονες επιρροές.

Ποιο ακριβώς είναι το παλιό και το νέο; Ελάτε να το δούμε μαζί παρέα.

– Για το 2011  υπερισχύουν τα vintage νυφικά, ξέρετε αυτά με τα μακριά μανίκια, που φορούσαν οι νύφες στις αρχές του    1900.    Συνήθως  είναι φτιαγμένα από μαλακά υφάσματα που πέφτουν αρμονικά στο κορμί και έχουν περίτεχνες λεπτομέρειες.

–  Επιλέγονται χώροι δεξιώσεων που εντάσσονται περισσότερο στο  φυσικό περιβάλλον, θυμίζουν αγροκτήματα με χορταράκι, ζωάκια και ότι ωραίο μας έρχεται στο μυαλό, σκεπτόμενοι μια βόλτα στην εξοχή. Ξεφεύγουμε από το στημένο πισίνα- γκαζόν και «όλα στην εντέλεια» που είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα.

-Για την φωτογράφηση επιλέγονται η φύση και τα στούντιο φωτογράφησης όπως παλιά (όμορφα σκηνικά με κατάλληλο φωτισμό και πανιά για decor), ενώ το στυλ της φωτογράφισης θυμίζει κάτι από τις φωτογραφίες της γιαγιάς, αλλά προσαρμοσμένο σε νέα δεδομένα.

Γάμοι οικολογικοί

Το 2011, θα συνεχίσουμε να βλέπουμε περισσότερους γάμους, φιλικούς προς το περιβάλλον. Σκεφτείτε το σκηνικό ενός γάμου τύπου second hand, vintage νυφικά, χαμηλό ειδυλλιακό φωτισμό, προσκλήσεις από ανακυκλωμένο χαρτί, καθώς και  σπιτικό φαγητό από μικρά, προσεγμένα, οικογενειακά catering που δίνουν σημασία  στην ποιότητα και την γεύση και, γιατί όχι,  κάτι φτιαγμένο από τα χεράκια των μαμάδων σας.

Αυξάνεται η τάση, οι καλεσμένοι να καταθέτουν χρήματα σε κάποιο τραπεζικό λογαριασμού του ζευγαριού. Πάει το παλιό παραδοσιακό δώρο που,  κακά τα ψέματα, ήταν μεγάλος πονοκέφαλος για όλους.

Μοντέρνες επιλογές

Ο σύγχρονος  γάμος θα εξακολουθεί να υπάρχει 2011. Οι  νύφες ξεφεύγουν από το κλασσικό λευκό ή ιβουάρ και επιλέγουν όμορφα χρώματα για το νυφικό τους. Τα νυφικά με έναν ώμο ευνοούνται περισσότερο από τα στράπλες, ενώ τα κοντά νυφικά σε στυλ  κοκτέιλ, προτιμούνται ( πως λέμε το μικρό λευκό φόρεμα), αντί για ένα μακρύ νυφικό.

Η τάση αυτή θα συνεχιστεί και μέσω της οργάνωσης της δεξίωσης. Τα ζευγάρια ξεφεύγουν από το στημένο «ροτόντες των 10-12 ατόμων» και επιλέγουν  να αναμείξουν τα  σχήματα στα  τραπέζια και στα μεγέθη. Ενσωματώνονται επίσης φωτεινά και έντονα χρώματα, με πινελιές από παράδοση. Επιλέγονται cupcakes (ο καθένας το δικό του τουρτάκι), αντί για την κλασσική γαμήλια τούρτα.

DIY γάμους

“Do it yourself” είναι μια άλλη τάση για τους γάμους, την οποία θα την δούμε πιο έντονα  το επόμενο έτος. Αρχικά, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την οικονομική κατάσταση της χώρας μας, η τάση αυτή είναι εδώ για να μείνει, διότι εξοικονομεί όχι μόνο χρήμα, αλλά προσθέτει  μια πιο προσωπική πινελιά για τη μεγάλη αυτή ημέρα. Έχουμε πει πόσο σημαντικές είναι οι λεπτομέρειες σε έναν γάμο και τώρα είναι ευκαιρία να τις τονίσετε με τον δικό σας τρόπο. Σκεφτείτε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαν θέμα του γάμου σας ότι σας κάνει να νιώθετε όμορφα (ενδιαφέροντα, χόμπι, σπορ, έθιμα ).

Social Media μέσα επιρροής


Επίσης, θα συνεχίσουμε να βλέπουμε τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην διαδικασία σχεδιασμού ενός γάμου. Τα ζευγάρια θα ενημερώνουν  τους επισκέπτες για τον γάμο τους και θα μοιράζονται τον ενθουσιασμό τους για αυτόν μέσω  Facebook και Twitter. Ίσως κάποιοι να θέλουν να τους βάλουν και πιο ενεργά  στον γάμο τους, αφήνοντας τους φίλους να επιλέξουν για προσκλητήριο ή μπομπονιέρα μέσω ψηφοφορίας στο διαδίκτυο.

Τολμήστε να αλλάξετε τα δεδομένα. Να θυμάστε ότι σύμφωνα με τις νέες τάσεις, όλα επιτρέπονται.

photos

www.zenadiadesign.com

www.inspirationwedding.com

www.kissthegroom.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...