Διακόσμηση με χάρτινα δαντελωτά πετσετάκια

Ο προϋπολογισμός του γάμου σας ξέρετε πόσο εύκολα μπορεί να ξεφύγει;

Βρήκαμε μία πρόταση για εσάς, η οποία θα σας προσφέρει και ευχαρίστηση στον τρόπο δημιουργίας της, αλλά και θα μειώσει αρκετά το κόστος του στολισμού των τραπεζίων σας στην δεξίωση και όχι μόνο.
Είναι αυτά τα μικρά ή μεγάλα (μπορείτε να τα βρείτε σε διάφορα μεγέθη ) χάρτινα δαντελωτά πετσετάκια.
Προσθέτουν ένα κομψό, ρομαντικό, βικτοριανό στοιχείο στον γάμο σας και ανακούφιση στην τσέπη σας.
Αρχικά μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να βάλετε το ρύζι ή τα ροδοπέταλα που θα μοιράσετε στους καλεσμένους σας.

Δεν χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο σε αυτό. Παίρνετε τα πετσετάκια σας και ένα συρραπτικό, τα τυλίγεται τα πιάνετε με το συρραπτικό και είναι έτοιμα. Μπορείτε αν θέλετε να τα στολίσετε με κορδελίτσες, λουλουδάκια, χάντρες  και ότι άλλο σας έρθει στο μυαλό.

Μία άλλη επιλογή είναι να στολίσετε την εκκλησία.

Όταν μιλάω για εκκλησία εννοώ τον διάδρομο μέχρι το ιερό αλλά τώρα που το σκέφτομαι μία άλλη ιδέα είναι να στολίσετε και τις λαμπάδες σας. Αυτό βέβαια εξαρτάτε από το μέγεθός τους και το σχήμα τους.  Παίρνετε δαντελωτά πετσετάκια, λίγο μεγαλύτερα σε μέγεθος για να δείξουν και πιο εντυπωσιακά. Τα τυλίγεται γύρω από τον εαυτό τους δημιουργώντας ένα κώνο, τα κολλάτε με κόλλα και τα γεμίζετε με λουλούδια αποξηραμένα ή μεταξωτά  της αρεσκείας σας. Καλό θα ήταν να τυλίξετε γύρω τους μια ωραία σατέν κορδέλα. Δίνει πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα αλλά ταυτόχρονα σας βολεύει και στην τοποθέτησή τους, για να τα δένετε.

Τι θα λέγατε για προσκλητήριο? Θέλει λίγη παραπάνω υπομονή, αλλά αξίζει τον κόπο. Μπορείτε να αγοράσετε τετράγωνα πετσετάκια. Χρειάζεστε χαρτί λεπτό που θα κόψετε στο ίδιο μέγεθος, κόλλα, ψαλίδι και ξεκινάτε. Μπορείτε αν θέλετε το χαρτί που θα βάλετε από κάτω να είναι σε διαφορετικό χρώμα από το δαντελωτό σας πετσετάκι, έτσι ώστε να γίνεται μία απαλή αντίθεση. Στο κλείσιμο του φακέλου, μπορείτε πάλι να βάλετε σατέν φιογκάκι ή ένα αποξηραμένο λουλουδάκι. Όλα αυτά τα βρίσκετε σε μαγαζιά με υλικά συσκευασίας.

Μια άλλη ιδέα είναι να στολίσετε τις πετσέτες των τραπεζίων στην δεξίωση σας.

Τα υλικά είναι περίπου τα ίδια. Παίρνετε τα πετσετάκια σας, τα διπλώνετε στην μέση και τα δένετε μαζί με κορδελίτσα και λουλουδάκι. Είναι κάτι που ο κάθε καλεσμένος σας μπορεί να κρατήσει αναμνηστικό από τον γάμο σας.

Μπορείτε  να τα κολλήσετε γύρω από ρεσώ κεράκια ή σε άσπρες χαρτοσακούλες που θα χρησιμοποιήστε για φαναράκια τοποθετώντας μέσα σε αυτές κεράκια.

Αν έχετε μαμά ή γιαγιά χρυσοχέρα, μπορείτε να της ζητήσετε να σας κάνει με το τσιγκελάκι αντίστοιχες μπομπονιέρες. Είναι κάτι που όλοι οι καλεσμένοι σας θα εκτιμήσουν.

Οι χειροποίητες  διακοσμήσεις, είναι εργασία αγάπης. Με λίγη δημιουργικότητα, μπορείτε να σχεδιάσετε διάφορα για τον γάμο σας  που θα αντικατοπτρίζουν την προσωπικότητά σας καθώς εξοικονομείτε κάποια επιπλέον χρήματα για το ταμείο της νέας σας ζωής με τον σύντροφό σας.

photos

www.weddingbee.com

www.ruffledblog.com

www.pepperdesignblog.com

www.brendasweddingblog.com

www.factorydirectcraft.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...